پنج‌شنبه, 18 ارديبهشت 1404

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر

  • ساعت : ۰۹:۳۵
  • تاريخ :
     ۱۴۰۴/۰۲/۱۵ 
  • تعداد بازدید : 18
  • کد خبر : ۲۲۸۰۰۴
مدیریت بهینه کوددهی و تغذیه گندم؛ افزایش چشمگیر در تولید محصولات کشاورزی
اجرای طرح‌های تغذیه بهینه گندم (PNT) پایان یافت
عضو هیئت‌علمی مرکز با اشاره به اینکه تغذیه بهینه گیاه با استفاده از عناصر معدنی به همراه استفاده از ترکیبات محرک رشد و تعدیل‌کننده تنش از راهکارهای کاهش اثرات زیان‌بار تنش‌های محیطی است گفت: به‌منظور بررسی اثر مدیریت بهینه تغذیه بر عملکرد گندم و در راستای طرح ملی" تولید پایدار گندم"، اجرای چندین فقره پروژه تحقیقی توسعه‌ای با لحاظ محدودیت‌های اقلیمی، خاکی و آبی استان در فصل زراعی جاری در حال انجام است.

 به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، اجرای طرح‌های تغذیه بهینه گندم( PNT) با موفقیت پایان یافت.

photo_2025-05-05_07-55-54.jpgphoto_2025-05-05_07-56-02.jpg

 

 مهرداد نوروزی عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات بوشهر با اشاره به نقش مدیریت تنش‌های محیطی در کشاورزی در افزایش تولید کشاورزی گفت : محصولات زراعی تحت‌تأثیر انواع تنش‌های محیطی که از عوامل اصلی کاهش‌دهنده تولید و از موانع اصلی رسیدن به پتانسیل عملکرد محصولات مختلف هستند، قرار دارند.

 نوروزی افزود: در مناطق جنوبی ایران مانند استان بوشهر، تنش‌های مختلف محیطی از مانند دمای بالا، شوری منابع آب و خاک از مهم‌ترین تنش‌های محدودکننده تولید محصولات زراعی هستند. لذا یافتن راه کارهایی برای مقابله با تنش‌های دمایی محیط به‌منظور دستیابی به حداکثر پتانسیل رشد و عملکرد گیاه برای تأمین غذا، ضرورتی انکارناپذیر است.

photo_2025-05-05_07-56-22.jpg

عضو هیئت‌علمی مرکز با اشاره به اینکه تغذیه بهینه گیاه با استفاده از عناصر معدنی به همراه استفاده از ترکیبات محرک رشد و تعدیل‌کننده تنش از راهکارهای کاهش اثرات زیان‌بار تنش‌های محیطی است اظهارداشت: به‌منظور بررسی اثر مدیریت بهینه تغذیه بر عملکرد گندم و در راستای طرح ملی" تولید پایدار گندم"، اجرای چندین فقره پروژه تحقیقی توسعه‌ای با لحاظ محدودیت‌های اقلیمی، خاکی و آبی استان در فصل زراعی جاری در حال انجام است. این پروژه‌ها به‌صورت مشترک بین مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی اجرا می‌شوند.

photo_2025-05-05_07-56-16.jpgphoto_2025-05-05_07-55-47.jpg

 ایشان افزود: با پایان فصل رشد گندم در سال زراعی جاری و اتمام مراحل کشت و داشت و اعمال تیمارهای کوددهی مورد نظر، مرحله برداشت نمونه‌ها از کرت‌های آزمایشی به‌منظور اندازه‌گیری شاخصهای رشد رویشی و عملکرد به‌خوبی انجام گرفت. بعدازاین مرحله نسبت به انجام تحلیل آماری داده‌های مربوط به شاخصهای رشد و عملکرد و تحلیل نتایج و نهایتاً تدوین گزارش اقدام خواهد شد.

jp.jpg

جهت دریافت لینک کانال ایتای مرکز تحقیقات بوشهر کلیک کنید

 

امتیاز :  ۳/۶۷ |  مجموع :  ۶

برچسب ها