به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، بهمنظور بررسی فرصتهای نوین در حوزه کشت بافت خرما، نشست هماندیشی بررسی فرصتها، پتانسیلها و چالشهای حوزه کشت بافت خرما با حضور معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشور، رئیس و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات بوشهر، معاون تولیدات گیاهی و مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی بوشهر، عضو هیئتعلمی دانشکده کشاورزی دانشگاه خلیجفارس، مسئول خانه کشاورز دشتستان و تعدادی دیگر از کارشناسان، در سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر برگزار شد.

کبری توکلی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی بوشهر با اشاره به اینکه از ۳۰ هزار هکتار نخیلات استان بوشهر بیش از ۱۸ هزار هکتار فرسوده شده و نیاز به احیا دارد، گفت: توسعه و گسترش کشت بافت خرما جهت بازسازی نخیلات و فائق آمدن بر تغییرات اقلیم در استان بوشهر، ضروری است.
توکلی افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان، آمادگی جهت همکاری با مرکز تحقیقات، دانشگاه، پژوهشگاه بیوتکنولوژی و بخش خصوصی جهت گسترش کشت بافت خرما را دارد و امیدوارم که در سال سرمایهگذاری برای تولید، این کار تسریع یابد.
آزادی معاون پژوهشی پژوهشگاه بیوتکنولوژی اظهار داشت: در صورت وجود زیرساختهای مورد نیاز، پژوهشگاه برای انتقال دانش کشت بافت به استان بوشهر آماده همکاری است.
ضرغامی عضو هیئتعلمی این پژوهشگاه و مجری مسئول پروژه ملی کشت بافت خرمای مجول در استانهای بوشهر، کرمان، فارس و کرمانشاه آمادگی خود جهت ارائه و انتقال دانش کشت بافت به استان بوشهر را اعلام نمود.
هدایت عضو هیئتعلمی دانشکده کشاورزی دانشگاه خلیجفارس گفت: آزمایشگاه این دانشکده، تمام تجهیزات و مواد مورد نیاز جهت کشت بافت را در اختیار دارد و بر آمادگی این دانشکده جهت همکاری لازم در این زمینه تأکید کرد.

محمود دشتیزاده رئیس مرکز تحقیقات بوشهر بیان کرد: جایگزینی تدریجی خرمای "کبکاب" با ارقام مرغوبتر مانند "پیارم" و "مجول" یکی از تغییرات کلیدی است که میتواند به رونق اقتصادی نخلداری در این منطقه کمک کند و این مرکز برای هر گونه همکاری و همچنین در اختیار قراردادن ایستگاه تحقیقات خرما جهت پیشبرد این کار مهم آمادگی کامل دارد.
فریبرزی مسئول خانه کشاورز دشتستان و یکی از نخلداران پیشرو، گفت: انتظار بخش خصوصی این است که گسترش کشت بافت نخل در استان بوشهر بهعنوان یکی از دغدغههای مهم باغداران، توسط مسئولین مورد توجه قرار گیرد. وی همچنین بیان کرد بهعنوان بخش خصوصی، جهت ایجاد نهالستان و نگهداری از نهالهای کشت بافتی آماده هرگونه همکاری هستیم.

در پایان نیز توکلی با اشاره به اینکه این کار برای اولینبار در استان بوشهر شروع خواهد شد، بیان کرد که جهت پیشبرد آن نیاز به همت مضاعف است و باید از انرژی و توان بخش خصوصی که در این زمینه اعلام آمادگی نموده است، استفاده کرد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای مرکز تحقیقات بوشهر کلیک کنید